Bohuslän besöker Repslagarmuseet!

Passagerarna har lämnat skeppet och endast besättningen är kvar

Bohuslän besöker Repslagarmuseet i Älvängen lördagen 7 september.
Kort resumé:
115 passagerare anlände i dag vid 13-tiden med Ångbåten Bohuslän till Repslagarmuseet i Älvängen. Dagen till ära så var vädergudarna med dem hela dagen.
Samtidigt som Ivar Arosenius-dagen firades på plats och två olika utställningar visades, en i Ivar Arosenius rummet och en annan i utställningsrummet.
Bo Björklund fanns också på plats och berättade om sin nya bok om arbetet och livet i socknen under Ivars tid. Här fanns forskare från Göteborgs Universitet som berättade om arbetet med utgrävningar på Ivars tomt.

Barnen fick en liten pysselstund, samt en liten bok (Kattresan) med sig hem.
Poängpromenaden avslutades med en promenad bort till Ivars tomt där en fingerad utgrävning skulle äga rum. Kaffe och bullar, Korvgrillning fanns på plats.
En mycket rolig och trevlig dag för några hundra närvarande besökare på museet.

Ale-kurirens fotograf Allan Karlsson fanns givetvis på plats för att föreviga besöket.