Arbetslivs museernas dag i Norrköping

På plats i Norrköping idag fanns några i Repslagarmuseets gäng, Arbetslivs museets dag. Flera olika museum från landets alla hörn har i dag visat sina färdigheter. En resa som började 05.15 i morse ifrån Älvängen, och uppackning 09.30 på plats. Vid 17 tiden började ihop packningen av tält och alla saker man hade med sig. Dagen har var mycket trevlig och givande (inget regn), trots allt blev det en lång dag för gruppen innan de kommer hem vid 23-24 tiden i natt.

Kenneth Kanebratt visar hur man splitsar ett rep. 

 

Britt-Marie vid lotteri och försäljnings tältet

Bernt var idag ankarman

Intresset för ett gammalt hantverk var stort under hela dagen, man slog rep, sålde lotter och en massa olika praktiska föremål som tillverkas på museet.
© Foto Christer Engström